Deelnemers Ervaringsdeskundigheid schrijven columns!

De deelnemers van het opleidingsprogramma Ervaringsdeskundigheid zijn onlangs aan de slag gegaan met columns schrijven. Samen met trainer Peter van Heemst werd er gewerkt aan een eigen verhaal.

Een van de deelnemers is Hani en met trots publiceren we hier zijn column:

De stappen van een nieuw leven opbouwen

Hoe kan ik mezelf en anderen helpen? Op eens heb ik gehoord over Ervaringsdeskundigheid, een nieuw cursus bij Stichting Mano. Dat was iets wat mij interesseerde. Daar heb ik mezelf ingeschreven.

Het is een hele prachtige cursus waar ik veel heb geleerd over verschillende dingen. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik met stress kan omgaan, hoe ik andere mensen kan helpen en hoe ik een oplossing voor veel problemen kan vinden, etc.

Het was een ervaring met heel goede docenten en aardige collega’s. Ik leerde hoe ik een onderwerp kan verzinnen om over te praten en hoe ik mezelf kan presenteren. Ik leerde hoe ik aan anderen kan denken om hen te helpen met hun problemen.

Door veel informatie tijdens de lessen is mijn kennis gegroeid. Er waren veel verschillende onderwerpen en taboe heeft mijn aandacht getrokken. Wat taboe is, verschilt binnen culturen. Dat is een groot probleem dat je moet behandelen want het veroorzaakt veel lichamelijke en geestelijke  problemen.

Daarnaast heb ik mijn taal verbeterd. Daar ben ik blij mee aangezien ik anderen wil helpen met Nederlands te leren. Ik ben taalcoach van een goede leerling. Op een leuke manier leren wij Nederlands. Als we tijd hebben, gaan we bijvoorbeeld samen naar de bioscoop of maakten we samen lekker eten.

Kortom: kom met me mee, we steken hand in hand, en maken stappen om het leven makkelijker te maken.

SamenDoorSamen wordt mogelijk gemaakt door: