De Nieuwe Rotterdammert wil weten: Wat houdt u bezig?

Er wordt inmiddels hard gewerkt aan de 11de editie van De Nieuwe Rotterdammert. De journalisten van deze editie, afkomstig uit Iran, Jemen, Syrië en Rusland gingen aan de slag met een centrale vraag: Wat houdt u bezig? Rotterdammers op straat werden onlangs al geinterviewd en dat leverde mooie gesprekken op.

Ook was er al een interview met Kees van Lede die wij kennen via FondsDBL. De redactie heeft hem uitgebreid vragen gesteld over zijn bedrijf CarePay dat mensen in Kenia en Nigeria  via een app aan een voordelige zorgverzekering helpt. Goede toegang tot gezondheidszorg is een belangrijk onderwerp, vindt de redactie die ook nieuwsgierig was of zo’n app hier in Nederland zou werken.

Verder ging de redactie al aan de slag met columns. De journalisten dachten na en schreven over wat henzelf op dit moment heel erg bezighoudt. Wat vinden wij op dit moment nu echt heel belangrijk, onderzochten zij.

Reportage bij Bertus Distributie
De komende redactiebijeenkomsten staan er nog interviews met succesvolle nieuwkomers op het programma en een reportage over de diploma-uitreiking van het Opleidingsprogramma Ervaringsdeskundigheid. Ook heeft de redactie vanuit Stichting Mano een opdracht gekregen voor een reportage bij Bertus Distributie dat twintig nieuwkomers uit Oekraïne in dienst nam.

De krant De Nieuwe Rotterdammert wordt gemaakt tijdens een reeks bijeenkomsten waarin middels het voorbereiden en houden van interviews de taal wordt geoefend, contact wordt gemaakt met Rotterdammers om een netwerk op te bouwen, en de stad wordt ontdekt door interviewafspraken met verschillende organisaties in Rotterdam.

Verhalen vertellen
Met de krant die digitaal wordt verspreid en ook in beperkte oplage wordt gedrukt krijgen de Nieuwe Rotterdammers daarnaast de kans hun verhalen te vertellen, over hun dromen te schrijven en te tonen wat hun vragen zijn.

De Nieuwe Rotterdammert is onderdeel van ons programma SamenDoorSamen dat statushouders wegwijs maakt in Rotterdam en middels een integraal aanbod van trainingen hen voorbereid op een zelfstandig en goed bestaan in een stad door te bouwen aan een goede toekomst waarin zij volledig mee kunnen doen en hun nieuwe dromen kunnen realiseren.