De Nieuwe Rotterdammert 10 gaat over Dromen bereiken!

De 10de editie van De Nieuwe Rotterdammert is onlangs van de drukpers gerold. Een redactie met deelnemers uit Syrië, Ethiopië, Iran, Jemen en Eritrea ging tijdens een workshopreeks aan de slag met interviews, columns, artikelen en reportages over het thema ‘Dromen bereiken’. Het leverde een mooie krant op die bij deze ook digitaal verschijnt.

Tijdens de redactiebijeenkomsten leerden de deelnemers de verschillende stappen van het interview, die ook van pas kunnen komen tijdens een belangrijke afspraak, bijvoorbeeld met de gemeente of bij een sollicitatiegesprek. Daarna werden Rotterdammers geïnterviewd over welke dromen zij willen bereiken en werd hen gevraagd om tips om dromen te bereiken in Rotterdam.

In de krant verder reportages over FENIX, het museum over migratie dat wordt gebouwd op Katendrecht, een interview met Masi en Arman die hun droom realiseerden met een eigen kapperszaak in Delfshaven en een interview met hoofdrolspelers binnen het leerwerktraject Workshopleider Techniek van Stichting Mano, dat statushouders en Rotterdammers met een migratieachtergrond kennis laat maken met het onderwijs in Nederland.

Verhalen vertellen
De Nieuwe Rotterdammert wordt gemaakt tijdens een reeks bijeenkomsten waarin middels het voorbereiden en houden van interviews de taal wordt geoefend, contact wordt gemaakt met Rotterdammers om een netwerk op te bouwen, en de stad wordt ontdekt door interviewafspraken met verschillende organisatie in Rotterdam.

Met de krant d krijgen de Nieuwe Rotterdammers daarnaast de kans hun verhalen te vertellen, over hun dromen te schrijven en te tonen wat hun vragen zijn. Vast onderdeel zijn de columns die deelnemers schrijven, dit keer over ‘Dromen bereiken’.

De Nieuwe Rotterdammert is onderdeel van ons programma SamenDoorSamen en SamenGroeien dat statushouders wegwijs maakt in Rotterdam en middels een integraal aanbod van trainingen hen voorbereid op een zelfstandig en goed bestaan in een stad door te bouwen aan een goede toekomst waarin zij volledig mee kunnen doen en hun nieuwe dromen kunnen realiseren.

De Nieuwe Rotterdammert 10 digitaal