De keuken is klaar dankzij microkrediet van Pachachaca!

Johan Barrientos is een van de ondernemers die heeft meegedaan aan het programma Paypa van onze Peruaanse zusterorganisatie Pachachaca. In onderstaande video vertelt hij wat hij geleerd heeft door mee te doen aan Paypa, hoe hij met microkrediet van het project zijn keuken afbouwde en wat zijn plannen en dromen zijn!

In zijn zelf gebouwde keuken maakt hij tamales, pakketjes van in maisblad gekookte gemalen mais die hij mixt met verschillende ingrediënten, zowel zoet als hartig. Johan staat in Calca en omstreken ook wel bekend als ‘el tamalero rapero’, omdat hij naast het maken van heerlijke tamales ook talent heeft voor rappen in Quechua.

Paypa is ontstaan ​​vanuit de wens van veel vrouwen en mannen om een micro-onderneming te ontwikkelen of te verbeteren. Deelnemers aan het programma zijn niet ‘kredietwaardig’ voor het financiële systeem, aangezien ze geen onderpand hebben en niet kunnen aantonen dat zij in het verleden voldoende verdiend hebben.

Vanuit Paypa begeleiden wij hen met training, monitoring, advies en startleningen. Zo kunnen wij blijvend succes garanderen. “Paypa is een woord in Quechua dat ‘van haar’ of ‘van hem’ betekent en is de naam van ons programma gericht op ondernemerschap”, meldt Pachachaca.