De eerste uitstapjes van SamenUit 2024 zijn een feit

SamenUit is het jaar goed van start gegaan met de eerste uitstapjes. Zo nam het deelprogramma nieuwe Rotterdammers al mee op pad naar het Nieuwjaarsconcert van het Philharmonisch Orkest Rotterdam, was er een bezoek aan de expositie van Ai Weiwei in de Kunsthal, werd er gewandeld in het kader van Valentijnsdag en werd er geschaatst bij Silja Winter Wonderland!

Ook in 2024 biedt SamenUit nieuwkomers de kans om samen Rotterdam en omstreken te ontdekken, te leren wat er allemaal te doen is in en rond de stad, kennis te maken met andere (nieuwe) Rotterdammers en in een informele setting Nederlands te oefenen omdat er ook altijd Rotterdamse vrijwilligers meegaan!

Een grote groep meldde zich voor het Nieuwjaarsconcert in de Doelen, indrukwekkend vond iedereen de overzichtstentoonstelling ‘In Search of Humanity’ en de kunst van Ai Weiwei. Op Valentijnsdag was het gezellig wandelen in het Park bij de Euromast en Tuin Schoonoord met warme chocolademelk in Café Parqiet vooraf en een gezellig borrel in het Westerpaviljoen toe.

Romeo & Julia
Op 15 februari werden de activiteiten ter voorbereiding op de Ramadan afgesloten met een fantastische schaatsactiviteit met een groep kinderen en ouders bij onze eigen schaatsbaan Silja Winter Wonderland. “Dat was heel gezellig en we hadden veel plezier met alles wat er te spelen was”, stelt coördinator Mosab.

Een nieuw concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest staat op al op het programma. Op 22 maart gaat een gezelschap vanuit SamenUit namelijk naar Romeo en Julia. En daar zijn al heel veel aanmeldingen voor.