Congres uitgesteld naar april, online programma binnenkort van start

UPDATE: Het congres ‘Nieuwe Rotterdammers: Denken Doen Beslissen Mee!’ dat wij gaan organiseren in Debatpodium Arminius wordt verplaatst naar 16 juni 2022. Vrijwel al onze energie en tijd gaat nu naar de opvang en ondersteuning van vluchtelingen uit Oekraïne. Het organiseren van een groot evenement is hier op dit moment niet mee te combineren.

Helaas hebben we door de meest recente coronamaatregelen moeten besluiten om het congres ‘Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee’ in Debatpodium Arminius uit te stellen naar donderdag 7 april 2022. Dat is nog even wachten, maar in de tussentijd gaan we wel alvast aan de slag met een online programma met workshops en interviews!

Vanwege het interactieve karakter van het congres kiezen we voor het uitstellen van de fysieke bijeenkomst om elkaar straks beter te kunnen vinden tijdens de paneldiscussies, talkshow en workshops.  Zo hopen we dat we in april écht samen kunnen komen met alle betrokken en geïnteresseerde partijen.

Gelukkig hebben alle sprekers toegezegd om ook in april mee te doen. Zo zal Leila Prnjavorac ook dagvoorzitter zijn en de afsluitende talkshow presenteren. Ook hebben Sander Terphuis, Simone Goosen, Enes Yigit en Evert Bloemen de nieuwe datum al in hun agenda’s genoteerd. Ook programma en thema’s blijven volledig in tact.

Om een beter beeld van de sprekers en onderwerpen te krijgen, bieden we een online verdiepingsprogramma aan in december en in de loop van het nieuwe jaar. Hiervan houden we jullie natuurlijk op de hoogte via de mail, social media en de nieuwsberichten op onze website.

Online workshops!
Rotterdamse ondernemer Nour Alzaman zal de eerste online workshops verzorgen over de Levantijns Arabische landen en cultuur, en over het integratieproces in Nederland vanuit de ogen van Syrische nieuwkomers. Meer informatie en aanmeldlink volgen binnenkort.

Stichting Mano organiseert het congres ‘Nieuwe Rotterdammers Denken Doen Beslissen Mee’ over de belangrijke vraag: hoe kan het Rotterdamse werkveld nog beter aansluiten bij de belevingswereld en de vraagstukken van statushouders zelf? Samen met een commissie van ervaringsdeskundigen werden de thema’s Gezondheid en Arbeidsparticipatie gekozen en verder uitgewerkt.

De commissie bestaat uit statushouders die binnen Stichting Mano, ruim een jaar lang, het opleidingsprogramma Ervaringsdeskundigheid hebben doorlopen waarin zij leren hoe zij als onze collega’s nieuwe Rotterdammers kunnen ondersteunen bij het op de rails zetten van hun nieuwe leven.

SamenDoorSamen wordt mogelijk gemaakt door: