Certificaten voor kersverse heftruckchauffeurs

Een nieuwe groep van Eritrese deelnemers heeft knap het certificaat voor heftruckchauffeur behaald. Ze hebben meegedaan aan de cursus die onderdeel is van het leerwerktraject Heftruckchauffeur van Samen aan de Slag en hebben na intensieve cursusdagen dit mooie resultaat behaald. De komende tijd zullen wij hen ondersteunen bij het vinden van een goede baan in de logistiek.

Binnen ons deelprogramma Samen aan de Slag, dat statushouders klaarstoomt voor een opleiding of de arbeidsvloer, zetten wij steeds meer in op leerwerktrajecten. We leiden mensen echt binnen een branche op en dat werkt heel goed. Zo volgden afgelopen jaar 20 deelnemers het leerwerktraject Beauty, het heftrucktraject of het eerste leerwerktraject Onderwijs.

Succesvolle uitstroom
Het goed neerzetten van de leerwerktrajecten kost veel tijd en energie, maar we weten dat het deze investering dubbel en dwars waard is omdat we zien dat deze aanpak onze deelnemers enorm motiveert en dat de kans op succesvolle uitstroom wordt verhoogd.

Naast de leerwerktrajecten Beauty, Heftruck en Onderwijs zijn wij ook bezig met een opleiding tot vrachtwagenchauffeur en rijinstructeur. Beide leerwerktrajecten zijn met baangarantie. Samen aan de Slag is onderdeel van ons programma SamenDoorSamen voor statushouders in Rotterdam.