Cadeau van het Oranje Fonds

Het nieuwe voorleesseizoen van de VoorleesExpress is van start gegaan en de eerste gezinsbezoeken hebben plaatsgevonden. We hebben alweer een hoop mooie verhalen gehoord en kijken uit naar de verhalen die nog gaan komen!

Om het seizoen extra leuk te starten, hebben we een cadeau mogen ontvangen van het Oranje Fonds. We hebben maar liefst 200 boeken gekregen van het pas verschenen boek ‘Baas van de wereld’ van Pieter Koolwijk! In dit humoristisch boek maken de bijzondere hoofdpersonen Ivo en Mila kennis met een zwerver die beweert de baas van de wereld te zijn. Dat deze baas niet zomaar een vieze zwerver is, wordt duidelijk als ze (achtervolgt door de politie) wegvliegen in een winkelkarretje! Terwijl ze het ene na het andere avontuur beleven komen ze achter grote problemen waar de wereld mee te kampen heeft, en hoe zij kunnen bijdragen aan een oplossing ervan. Een mooi boek met interessante thema’s voor jong en oud.

Het Oranje Fonds heeft bij dit boek een hele leuke opdracht: aan kinderen van 8 t/m 12 jaar oud wordt gevraagd wat zij zouden doen als zij de baas van de wereld zijn. Het beste idee wordt beloond met €500 om dit idee ook echt uit te voeren!

Hiernaast heeft Lemniscaat Uitgeverij besloten evenzoveel kalenders te doneren! Een prachtig pakket dus om onze gezinnen eens extra mee in het zonnetje te zetten.