Bijles van start bij partnerproject Pachachaca

De zomervakantie zit er weer op, iedereen in Peru is weer naar school om komend jaar heel veel nieuwe dingen te leren. De kinderen van het gezinshuis van ons partnerproject Pachachaca werden warm verwelkomd bij hun school Kusi Kawsay in Pisaq en alle kinderen binnen het project zijn van start gegaan met de buitenschoolse bijles op een gloednieuwe locatie in Calca!

Bijles is voor de kinderen die meedoen binnen het project onmisbaar. Sommigen komen uit gemeenschappen waar zij tot voor kort alleen Quechua spraken. Anderen kregen op hun vorige school weinig aandacht en kunnen thuis ook niet op ondersteuning bij huiswerk rekenen omdat hun ouders zelf al heel erg druk zijn met genoeg voor het gezin verdienen.

Door elke doordeweekse dag bijles aan te bieden na schooltijd, krijgen alle kinderen van het project de kans om minstens op het niveau van hun leeftijdsgenootjes te komen. Van 16.00 tot 18.00 uur kunnen zij terecht in drie verschillende klassen per leeftijdscategorie bij de juffen Monica, Lady en Vicky om extra aandacht te besteden aan lezen en schrijven.

Basketballen en schaken
We hebben voor de bijles een hele mooie, nieuwe plek gevonden in Calca bij Signos de Fé. Een schooltje met echte klaslokalen en een pleintje om ook even lekker te kunnen spelen in de pauze. Hier kunnen de kinderen zich ook even uitleven, een potje basketballen of schaken.

Ook steunen wij de families met het aanschaffen van alle benodigde schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. Lang niet alle gezinnen hebben namelijk genoeg budget om ook ieder jaar voor bijvoorbeeld nieuwe schriften en pennen te zorgen. Wij proberen deze materialen dan zo voordelig mogelijk te vinden zodat iedereen goed uitgerust aan het nieuwe schooljaar kan beginnen!

Vindt u het leuk om schoolspullen te sponsoren voor de kinderen! Elke donatie is welkom! Een bijdrage leveren kan via: https://yoreem.nl/doneer/