Blije gezichten en echt meedoen dankzij donatie laptops

Wij zijn heel dankbaar voor het feit dat wij zo’n driehonderd deelnemers of noodopvangbewoners hebben kunnen ondersteunen met een laptop die zij hard nodig hebben voor schoolopdrachten of werk. De mooie donatie van initiatief Laptopdesk van Stichting Boschuysen zorgde zo voor ontzettend veel opluchting en blije gezichten omdat iedereen nu echt goed mee kan doen.

Wij hebben deze computers kunnen verstrekken onder noodopvangbewoners, statushouders die op doorstroomlocatie Silja Europa verblijven in afwachting van hun woning, en aan kinderen en gezinnen van onze overige programma’s, zoals SamenOpgroeien en SamenDoorSamen.

Onze doelgroep heeft deze apparaten hard nodig voor werk, studie of onderwijs en bij het leren van de Nederlandse taal, maar beschikt zelf niet over de middelen om een computer aan te schaffen. Daarom zijn wij Stichting Boschuysen, het initiatief Laptopdesk en partner Allemaal Digitaal, ook namens alle mensen die een computer hebben ontvangen, heel erg dankbaar voor deze schitterende mogelijkheid.

Heel erg blij mee!
We konden rekenen op maar liefs 125 laptops, 25 Macbooks en 170 tablets. Deze zijn allemaal aan ons overhandigd en uitgedeeld door onze collega’s binnen de verschillende projecten en programma’s. “Nog niet vaak zulke blije gezichten aan boord gezien, bewoners zijn er heel erg blij mee!” stellen onze collega’s op Silja Europa.

Op de overige noodopvanglocaties werden de laptops uitgedeeld aan mensen onder de 30 jaar die allemaal een studie doen, een computer voor werk nodig hebben of de Nederlandse taal aan het leren zijn. “De laptops worden ontzettend gewaardeerd!” stelt een van de coördinatoren van Stichting Mano.

Iedereen kreeg een computer
En ook binnen ons programma Samen Sterk voor ontheemden uit Oekraïne zijn twee badges verdeeld onder kinderen/jongeren tot 18 jaar. “We hebben op deze manier alle schoolgaande kinderen die binnen ons programma meedoen kunnen bereiken, dus iedereen heeft een computer gekregen.”

Mooi was de reactie van een knul van 17 jaar die echt heel blij was met zijn computer en een dikke knuffel gaf als dank. Hij kwam rechtstreeks uit Oekraïne en voor hem was het fantastisch dat hij zijn eigen laptop kreeg.

Ook binnen onze andere programma’s, zoals SamenOpgroeien en SamenDoorSamen is dankbaar gebruik gemaakt van de computers door schoolgaande kinderen en binnen workshops met computervaardigheden voor volwassenen.