Bezoek aan AZC voorstelling in Theater Zuidplein

Met Samen in Rotterdam naar de voorstelling ”Hoe ik talent voor het leven kreeg” over leven in een AZC in Theater Zuidplein.

Met dank aan Theater Zuidplein bezochten we deze week met 15 deelnemers van SamenDoorSamen de voorstelling ”Hoe ik talent voor het leven kreeg” in Rotterdam. Heel bijzonder om te zien hoe van een leven in een AZC – vol frustraties van zowel bewoners als medewerkers – een toneelvoorstelling te maken is waar ook ruimte is voor vrolijkheid.

De voorstelling werd uitgevoerd door onder meer een groot aantal spelers met een vluchtelingenachtergrond. Veel deelnemers van SamenDoorSamen hebben ieder hun eigen ervaring met asielprocedures en het leven in AZCs – waarin ”wachten” een rode draad is – voordat ze naar Rotterdam kwamen en actief hun leven weer (moesten) oppakken.

”Hoe ik talent voor het leven kreeg” is zeker tegen de achtergrond van overvolle AZCs en lange wachttijden zeer actueel. En de druk om deze hardnekkige problemen eindelijk op te lossen, neemt alleen maar toe gezien de recente ontwikkelingen in bijvoorbeeld Syrië en aan de Turks-Griekse grens.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: