Bewoners noodopvang maken en schrijven een kaartje voor de buren

Bewoners van het opvangschip in Rotterdam Zuid hebben zelf kaarten gemaakt en geschreven om deze vervolgens bij de buren te bezorgen. Dat deden zij tijdens een creatieve workshop. Ze bedachten mooie teksten en nodigden met de kaarten omwonenden ook uit om een langs de komen voor een kopje thee om elkaars cultuur beter te leren kennen.

De bewoners namen met ijver en passie deel aan de workshop die trainer Firas Kalousie verzorgde en waarin zij leerden zelf mooie kaarten te maken. “Onze bewoners maakten zulke mooie en creatieve kaarten en schreven ook nog een vriendelijk berichtje aan de buren. Ze zijn nieuwsgierig naar de Nederlandse cultuur”, meldt projectmedewerker Kinza.

Geachte heer en mevrouw, schreven zij bijvoorbeeld. “Ik ben nieuw hier in de buurt. Ik wil graag dat jullie mijn uitnodiging zullen accepteren, dan kunnen we elkaar ontmoeten.”

Gemeente Rotterdam was op bezoek op het schip en kwam ook kijken bij de workshop, waaronder hoofd communicatie Iris Smid die van een van de bewoners ook een mooie kaart kreeg. De bewoners toonden hun creaties en waren nieuwsgierig naar hoe de buren zullen reageren. “Het is mooi om te zien dat de bewoners zich sterker en trotser voelen door iets te maken”, stelde Iris Smid.

Lieve buren
Idee achter de kaartenactie is verbinding tot stand brengen tussen deze nieuwe Rotterdammers en de buurtbewoners. Coördinator van deze noodopvang Mais zal de kaarten bezorgen bij en uitdelen onder buren. “En nu kijken we ernaar uit om de lieve buren te ontvangen”, stellen Mais en Kinza.

Stichting Mano organiseert sinds eind 2021 dagactiviteiten en een spreekuur ter mentale ondersteuning in de Rotterdamse noodopvang. We zijn actief in vijf verschillende noodopvanglocaties die verspreid liggen over de stad. Gemeente Rotterdam heeft Stichting Mano ingeschakeld om dit mooie en belangrijke werk te doen.