‘Als je jezelf laat zien, zijn er hier heel veel kansen.’

Binnen ons project SamenDoorSamen trainen wij deelnemers als ervaringsdeskundigen. Door deelname aan deze training kunnen zij hun ervaringen inzetten om andere deelnemers te ondersteunen, hun stem te laten horen in de stad en hiermee draagvlak te creëren. Elke week deelt Mano het verhaal van een ervaringsdeskundige. Deze week het verhaal van Nour (29).

‘Waarom ik ervaringsdeskundige wil worden? Om heel veel redenen! Ik barst van de positieve energie, weet hoe het is om als vluchteling Nederland binnen te komen, ben een echte bruggenbouwer én kennis doorgeven is eigenlijk ook mijn werk. In Libanon heb ik mijn bachelor Communication and Art behaald en sinds kort heb ik een bedrijfje Arabic is simple waarin ik Arabische taal- en cultuurlessen geef aan mensen die met vluchtelingen werken.

Toen ik in 2015 naar Nederland kwam, merkte ik natuurlijk wel dat het niet makkelijk is om je leven vanaf 0 op te bouwen. Zonder dat je de taal spreekt en zonder dat je een netwerk hebt. Maar het is mij gelukt, dus ik ben ervan overtuigd dat het andere nieuwe Rotterdammers ook gaat lukken. Het belangrijkste dat ik hen straks wil meegeven is: wees niet bang om je talenten te laten zien. Ik weet dat het soms voelt alsof je niet goed genoeg bent, maar vertrouw me; je bent meer dan genoeg. En als je jezelf laat zien, zijn er hier heel veel kansen. Want je bent in Rotterdam; een stad vol mogelijkheden, culturen, harde werkers en ook niet onbelangrijk: gezellige koffietentjes aan de Oude Haven. Daar neem ik je misschien nog wel mee naartoe! Na de opleiding hoop ik veel nieuwe Rotterdammers te helpen, maar ik wil ook graag evenementen organiseren (en presenteren) én mijn verhaal delen; een positief verhaal over een jonge vrouw die is gevlucht uit haar land maar nu thuis is in een ander heel mooi land.’

Elke week deelt Mano het verhaal van een ervaringsdeskundige.
.
.
.
Het project SamenDoorSamen wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor asiel, migratie en integratie.