Aftrapdag The Unforgettables

Zaterdag 9 juli was de aftrapdag van The Unforgettables, de jongerenraad van Het Vergeten Kind. Vijftig jongeren kwamen vanuit het hele land naar De Machinist in Rotterdam. Daar maakten ze kennis met elkaar, leerden ze wat het betekent om een Unforgettable te zijn en deden ze mee aan een proeverij van workshops: journalistiek, schrijven, presentatie en film.

The Unforgettables denken na over zaken die hen bezig houden: Hoe ziet hun leven eruit? Wat kan er anders in de opvang? Wat missen ze? Wat willen ze leren? Wat zijn hun dromen? In de jongerenraad praten ze daarover en doen ze hun best om de punten die ze belangrijk vinden onder de aandacht te brengen bij beleidsmakers en het Nederlandse publiek.

The Unforgettables zijn de stem van vele tienduizenden kinderen en jongeren in Nederland die noodgedwongen in sobere opvanglocaties leven of een moeilijke kindertijd doormaken, omdat het thuis niet altijd stabiel en veilig is. Via The Unforgettables proberen we ervoor te zorgen dat deze kinderen gehoord en gezien worden.

De aftrapdag was de eerste dag van een langlopend programma waarbij de jongeren op verschillende trainingsdagen en evenementen bij elkaar gaan komen en vaardigheden opdoen om uiteindelijk echt mee te kunnen praten in een talkshow, een magazine te maken of mee te doen aan een debat met politici.

Kijk hier naar de reportage gemaakt door Unforgettables Kelly en Nuno!

Aftrapdag-Unforgettables1Aftrapdag-Unforgettables-4Aftrapdag-Unforgettables-3