Achthonderd bezoekers en heel veel glimlachen op kledingmarkt

We kunnen terugkijken op een geweldige, geslaagde en bovenal heel gezellige kledingmarkt. Twee weken lang konden bewoners vanuit de noodopvang, maar ook deelnemers van onze andere projecten, zoals de mensen uit Oekraïne of statushouders, kleding komen uitzoeken. Maar liefst 855 bezoekers maakten hier dankbaar gebruik van.

Zij kwamen langs en konden kiezen uit prachtige overhemden, jurken, jassen, T-shirts, truien en nog veel meer, allemaal van uitstekende kwaliteit. Zo kon iedereen die dat nodig vond zijn of haar garderobe weer helemaal in orde maken. Ook was er voor alle asielzoekers een setje sokken en ondergoed. Het leverde volle shoptassen en heel veel blije en tevreden gezichten op.

Keihard is er drie weken lang gewerkt met een team van zo’n twintig vrijwilligers per dag, waarvan ook enkele onmisbare krachten vanuit de noodopvang zelf, om de markt op te bouwen, alle kleding uit te zoeken, te sorteren en mooi uit te stallen en op te hangen op zelf gemaakte hangrekken. “Zonder alle vrijwilligers uit de noodopvang hadden we het niet gered”, stelt coördinator Melanie van Mano. “En ook fijn dat vrijwilligers van buitenaf de handen uit de mouwen kwamen steken.”

Feestelijk
Het zag er allemaal feestelijk uit en tijdens de markt, die anderhalve week open was, hing er dankzij een ieders inzet en energie ook echt een uitnodigende sfeer in de hal aan de Gustoweg waar de kledingmarkt plaatsvond. Dankzij prachtige donaties konden wij de bezoekers mooie, kwalitatief hoogstaande kleding aanbieden. Een kleine truck vol hebben we uitgestald. “Het was fantastisch om de mensen te ontvangen en velen gingen met een grote glimlach en mooie kleding weer op pad.”

Leuk om te vermelden is verder dat ook medewerkers van IT Synergy, dat de ICT omgeving van Stichting Mano mogelijk maakt en ondersteund, heel hard hebben geholpen. “Zij hebben binnen hun bedrijf ieder kwartaal een ander thema waarbinnen medewerkers vrijwilligerswerk uitvoeren voor een goed doel. Zij vonden het heel leuk dat ze ons nu ook op een andere manier konden helpen.”

Bedankt!
IT Synergy: “Samen met de vrijwilligers van Stichting Mano hebben we voor een onvergetelijke shopervaring gezorgd! Zo hebben we een steentje bijgedragen aan het even vergeten van alle zorgen die zij hebben en speelde plezier een grote rol. Wij vonden het erg bijzonder om hieraan mee te werken.”

Nu de kledingmarkt er weer opzit wordt de kleding die nog over is uitgehangen in het Mano Kledinguitgiftepunt waar wekelijks ook mensen uit de noodopvang op bezoek komen voor kleding, toiletspullen en andere broodnodige producten. “We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de kleding, spullen, het enthousiasme en de tomeloze inzet.”