‘Aan tafel krijgt een complexe wereld een persoonlijk gezicht!’

Met Rotterdam Dinner Friends bieden we Rotterdammers en nieuwkomers de kans om elkaar aan de eettafel beter te leren kennen tijdens een avond van culturele uitwisseling en hartverwarmende gastvrijheid. Voor Kittie en Joost leverde het twee mooie avonden op. “De complexe wereld van politieke tegenstellingen en chaos kreeg een persoonlijk gezicht.”

Kittie koos voor een avondje Dinner Friends als verjaardagscadeau voor haar man Joost. “De verjaardag van mijn man naderde en ik wilde hem iets geven dat geen materiële waarde had maar wel een diepe betekenis. Na veel overwegingen koos ik voor een ervaring, een geschenk van samen delen”, stelt Kittie. “Dinner Friends sprak me aan. Het leek perfect bij ons te passen.”

De eerste dinerdate volgde en eenmaal aan tafel met een gezin was er al snel een ontspannen sfeer. “We deelden verhalen, genoten van elkaars gezelschap en zagen hoe eten mensen echt bij elkaar brengt. Een komisch moment deed zich voor toen ik opstond om iets uit de keuken te halen; het hele gezin sprong op om te helpen. Blijkbaar interpreteerden ze dit als het einde van de maaltijd.”

Verhalen en dromen
Kittie en Joost waren onder de indruk van de eerste dinnerdate en meldden zich opnieuw aan. “Drie jonge, moedige dames, die alleen of met weinig familie naar Nederland waren gekomen, schoven aan. Ze stapten dapper ons huis binnen en deelden niet alleen de maaltijd, maar ook hun verhalen en dromen met ons.”

Terwijl de tijd verstreek, kreeg de gecompliceerde wereld van politieke tegenstellingen en chaos een persoonlijk gezicht, zo omschrijf Kittie. “We beseften dat we allemaal mensen zijn met dezelfde verlangens naar geluk, liefde, verbondenheid en een hoopvolle toekomst. De sfeer werd steeds warmer en vertrouwder.”

Ook voor de bezoekers was de ontmoeting ontzettend waardevol. “Ik voelde me alsof ik bij familie was”, stelde een van de jonge dames na afloop. De andere dames benadrukten een lang gemist gevoel. “Ik voelde bij hen een vertrouwdheid die ik al een tijdje niet meer had ervaren” en “Kittie en Joost zijn zo hartelijk, gastvrij en zorgzaam!”

Diep geraakt
Aan het einde van de avond waren we diep geraakt door de oprechte connectie die we hadden gemaakt, stelt Kittie. “Het was meer dan een diner; het was een ervaring die ons verbond op een diep menselijk niveau. Dit was het beste verjaardagscadeau ooit; een geschenk van gedeelde momenten dat we graag met anderen willen delen!”

Ook meedoen met Dinner Friends? Ben je een Rotterdammer die nieuwsgierig is naar andere culturen? Nodig dan ook mensen met een vluchtelingenachtergrond uit voor een gezellig etentje bij jou thuis. Help nieuwkomers zich echt welkom te voelen in onze mooie stad!

Meer informatie in onderstaand flyer!