Aan de slag als vrijwilliger bij de verkiezingen!

Deelnemers van Stichting Mano gaan ook bij de aanstaande verkiezingen op 22 november als vrijwilliger op het stembureau aan de slag. “Is er een mooiere manier om deel te nemen aan de democratie in Nederland?” stellen betrokkenen.

De zeven nieuwe deelnemers worden gekoppeld aan deelnemers die al eerder op een stembureau hebben gewerkt en dus al weten hoe het in zijn werk gaat. “Ik vond het van tevoren heel spannend. Maar het was helemaal niet moeilijk en wel heel gezellig”, zo stelde één van de ervaren vrijwilligers de nieuwelingen gerust.

Lotte Takkenkamp van Team Verkiezingen van Gemeente Rotterdam, kwam uitleg geven en vragen beantwoorden. Na het volgen van de e-learning zijn ze er helemaal klaar voor! “En we hebben er zin in.”

De deelnemers gaan aan de slag als stembureaulid van een van de stembureaus in de stad. Hier gaan ze onder meer kiezers verwelkomen en de weg wijzen, vragen beantwoorden, en controleren of alles goed verloopt bij de stembus.

Dankzij een initiatief van Annette Diender, die zelf met Stichting Mano werkt en vrijwilliger is bij de verkiezingen, deden nieuwkomers van Stichting Mano ook al vrijwilligerswerk bij eerdere verkiezingen. “Als nieuwe Nederlander kun je zo zien hoe de democratie werkt, dat iedere stem telt. Dat is goed om vertrouwen in de democratie te krijgen.”

Vanuit Stichting Mano steunen we graag initiatieven als deze. “Projectmedewerker Lara was meteen enthousiast en het was makkelijk om een groepje geïnteresseerde en gemotiveerde deelnemers bijeen te krijgen.”