PABO-studenten gezocht voor wekelijkse bijles

PABO-studenten en geïnteresseerden met een maatschappelijk hart opgelet! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om een keer in de week bijles te geven aan vluchtelingenkinderen.

Omdat kinderen van vluchtelingenouders onder de 18 jaar buiten de dienstverlening van vluchtelingenorganisaties vallen, willen we hen extra ondersteuning bieden. Deze kinderen kunnen vaak moeilijk meekomen door de nieuwe taal en hun onderwijsachterstand.

Docenten en scholen worden door deze doelgroep geconfronteerd met nieuwe uitdagingen waar tijdens de Pabo-opleiding misschien nog niet heel veel aandacht aan wordt besteed. Het verzorgen van de bijles is dus ook een kans om ervaring op te doen met onderwijsachterstanden.

“Wij willen ontmoeting en samenwerking tussen vluchtelingenkinderen en Pabo-studenten vormgeven en faciliteren. Vluchtelingenkinderen krijgen extra ondersteuning en studenten krijgen de mogelijkheid ervaring op te doen met deze doelgroep en onderwijsachterstanden”, stelt coördinator Anouk van Stichting Mano.

De praktische informatie op een rijtje:

Start?
Het hele jaar door

Duur?
12 weken lang kom je bij het gezin thuis. Na 12 weken evalueren we hoe alles gaat en of jullie verdergaan.

Wat krijg je van ons?
– Goede inhoudelijke begeleiding van je eigen contactpersoon.
– De mogelijkheid ervaring op te doen met kinderen met een onderwijsachterstand.
– Training interculturele communicatie.
– Training opvoedthema’s.
– Training onderwijsachterstand.
– Een mooie ervaring voor op je cv die aansluit op jouw opleiding.
– Een vrijwilligersvergoeding/ buitenschools keuzepunt.
– De mogelijkheid ervaring op te doen met andere culturen.
– Een nieuwe, hechte relatie met het gezin bij wie je thuiskomt.

Waarom?
Vluchtelingenkinderen krijgen educatieve ondersteuning en jij doet ervaring op met deze doelgroep en onderwijsachterstanden.

Waar?
Bij de scholier thuis (Kralingen, Crooswijk, Rotterdam-Zuid, Rotterdam-Oost, Rotterdam-Noord)

Enthousiast?
Meld je dan aan en ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Wil je meer informatie over dit vrijwilligerswerk? Bel of mail met Anouk Perey via: 06-30374647 of anouk@stichtingmano.nl.